Entrevista en “La Malla.net”

Posted on Posted in Deportivas, Noticias

Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Català. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

La setmana passada Ferran Martínez va ser homenatjat per la Generalitat per la seva espectacular trajectòria en el món del bàsquet. L’exjugador de la Penya i del Barça ho ha aconseguit pràcticament tot, però sobretot destaquen les set lligues ACB, 1 lliga Grega, la copa intercontinental amb el Panathinaikos, 1 Recopa, 1 Copa Korac, 6 lligues Catalanes i un campionat d’Europa. Avui parlem amb un home que ha estat més de 158 vegades internacional.

Com va ser l’acte d’homenatge?
Molt emotiu ja que estava envoltat de gent que ha estat molt important en la meva vida, i un gran orgull com a català que la Generalitat em fes aquest reconeixement. Em vaig lesionar jugant amb la samarreta de Catalunya i això és un honor. Hi va haver parlaments de personalitats del món de l’esport català, com el Secretari General de l’esport català, Josep Maldonado, el Conseller de Cultura, Sr. Vilajoana, el President de la Federació Catalana de Bàsquet, i unes paraules en un vídeo sobre la meva carrera del molt Honorable president de la Generalitat Sr. Jordi Pujol.
Al desembre la Penya també el va homenatjar. Com es va sentir?
També molt content i emocionat pels molts aplaudiments de la gent de la Penya, un club que és l’orgull de Badalona, i on vaig quedar campió d’Europa.

La lesió al genoll va precipitar la seva retirada. Quins són els plans per al futur?
Tinc molts projectes i els aniré tirant endavant poc a poc. Estic com a assessor esportiu de la Generalitat de Catalunya, juntament amb altres esportistes d’èlit, i també col·laboraré amb premsa esportiva. Tinc projectes importants per seguir lligat al bàsquet d’èlit.

Amb el Barça va guanyar cinc lligues ACB i dues amb el Joventut. Quina ha estat la més significativa?
Totes han estat molt importants en la meva carrera, ja que he tingut la sort de participar molt activament en cadascuna, i estar envoltat de grans jugadors. En el Barça em vaig formar com a jugador i persona (soc molt culé), i vaig destacar molt jove, guanyant molts títols i en el Joventut vàrem trencar una ratxa de quatre lligues seguides del Barça, conseguint-ne dues i la lliga Europea.

Com veu el Barça de Pesic?
Un gran equip, molt potent i amb el millor jugador d’Europa: en Bodiroga. Jo crec i desitjo que aquest any guanyarem la lliga Europea al Sant Jordi, ja que per a mi el Barça és el millor equip. Tot i això, el més important crec que és arribar a la Final Four en el millor moment de la temporada.

Què li ha semblat l’espectacular remuntada del DKV Joventut a la lliga?
Molt bona, ja que no és gens fàcil, tenint en compte la gran igualtat que hi ha. També la marxa de Baston sembla que no ha afectat massa. Esperem que entrin en els Play off ja que la gran afició de la Penya s’ho mereix.

És positiu per a un jugador participar en altres lligues europees, com va fer vostè amb el Panathinaikos?
Per a mi va ser molt important, ja que era el millor equip d’Europa en aquells moments, i estava rodejat de grans figures com Byron Scoot (Lakers), Salley (Pistons)… Vaig tenir grans èxits, tant a nivell personal com col·lectiu. Maljkovich va ser decisiu en la meva carrera.

Com a internacional ha posat el llistó molt alt, ja que hi ha participat en 158 ocasions. Què diria als jugadors que comencen a despuntar per tenir una carrera tant brillant com la seva?
Que el bàsquet sigui una manera de pensar i de viure, i que amb esforç i sacrifici tot és possible. En la meva carrera he tingut la sort d’estar envoltat de grans entrenadors. Els diria als nois i noies que comencen que la clau és la dedicació i la disciplina en l’entrenament, però la personalitat i l’autoconfiança és el que et farà superar tots els entrebancs.