BARÇA DREAMS s´estrena el 9 d´octubre a tots els cines

Posted on Posted in Sin categoría

LINK BARÇA DREAMS

BARÇA DREAMS. UNA VERITABLE HISTÒRIA DEL FC BARCELONA, és el documental més complet que s’ha realitzat mai sobre els seus més de 115 anys d’història, repassant els fets i els protagonistes més rellevants que han contribuït a forjar el famós lema: “Més que un club”.

BARÇA DREAMS ha comptat amb la participació, entre d’altres, dels jugadors Xavi Hernández, Andrés Iniesta, Lionel Messi i Gerard Piqué, dels ex jugadors i ex entrenadors Johan Cruyff, Louis Van Gaal, Ronald Koeman, Gary Lineker, Carles Rexach, José Mari Bakero o Eric Abidal, del jugador de bàsquet Pau Gasol, del ex jugador de bàsquet Ferran Martinez i també de l’historiador Carles Santacana i dels periodistes esportius Graham Hunter o Ramon Besa.

La pel·lícula transmet la passió, els sentiments i els somnis dels qui han forjat la història del FC Barcelona. No només recull els fets més transcendentals en la història del club, sinó que incideix en l’evolució del model de “futbol total” iniciat per Rinus Michels i Johan Cruyff anys setanta i que ha culminat la recent generació de grans jugadors formats a

La Masia, conquerint les últimes quatre Copes d’Europa en els últims deu anys, entre elles la cinquena Champions del juny passat.

La producció de la pel·lícula BARÇA DREAMS ha suposat prop de dos anys de treball, en els quals s’han rodat imatges de partits, entrevistes, efectes visuals i animacions en 3D. Per als efectes visuals, s’ha comptat amb la col·laboració especial de l’artista de bombolles de sabó Pep Bou, amb qui s’han rodat belles metàfores mitjançant bombolles i cortines de sabó. A més d’imatges i declaracions exclusives dels protagonistes, la pel·lícula compta també amb sorprenents imatges d’arxiu, moltes d’elles inèdites.

BARÇA DREAMS. UNA VERITABLE HISTÒRIA DEL FC BARCELONA, és un autèntic viatge emocional cap a l’ànima del club que un apassionat i somiador Joan Gamper va fundar fa més de cent anys. S’atura en les gestes dels seus principals protagonistes, com Kubala, Cruyff, Ronaldinho o Messi, en les batalles amb l’etern rival, el Reial Madrid, i en la implementació d’un estil de joc inconfusible. Reviu la passió, els somnis i ambicions d’una llarga llista de futbolistes que han buscat la glòria en un dels clubs de futbol més admirats dels últims temps.

Segons els productors: “El FC Barcelona mereixia una pel·lícula documental com aquesta, que expliqués al món la singularitat de la seva trajectòria històrica i la seva revolucionària contribució a l’espectacle del futbol modern”. I segons el director i guionista Jordi Llompart: “Molts admiradors del Barça, sobretot de fora d’Espanya, s’enduran una gran sorpresa en descobrir diverses anècdotes i fets històrics que revelen fins a quin punt el Barça és molt més que un club esportiu.”

Jordi Llompart té una llarga experiència en grans projectes documentals: va produir i dirigir el 2005 l’única pel·lícula espanyola rodada en gran format IMAX®, ‘Mystery of the Nile’, vista per més de deu milions d’espectadors a tot el món i mereixedora de multitud de premis als Estats Units i Europa. El 2010 va estrenar la pel·lícula de ficció rodada íntegrament en 3D per a cinemes IMAX ® i convencionals, ‘Magic Journey to Africa’, un bell conte poètic guardonat amb diferents premis per la seva innovació tecnològica i efectes visuals. També ha produït i dirigit nombrosos documentals per a la televisió com les sèries ‘The Vanishing past’, ‘Nomads of the human condition’, ‘Journey to Aràbia’ o ‘The end of the big cats’. Abans que cineasta, Llompart va ser durant tretze anys director i presentador de telenotícies i altres programes informatius per a TVC.

BARÇA DREAMS és un projecte de la companyia de producció GEN IMAGE MEDIA, que compta amb la participació de ENTROPY STUDIO, TVC, TVE, així com amb la col·laboració del FC BARCELONA. La pel·lícula la distribueix internacionalment FILMAX.