LA JOHAN CRUYFF ACADEMICS I LA SALLE

Posted on Posted in Deportivas, Noticias

Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Català. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

LA JOHAN CRUYFF ACADEMICS I LA SALLE PRESENTEN
PROGRAMES DE FORMACIÓ PER A ESPORTISTES EN ACTIU

Ambdues institucions signen un conveni que obre la porta a la
formació d’atletes en la direcció i gestió d’entitats esportives

Barcelona, 17 d’octubre de 2003. La Johan Cruyff Academics i La Salle van signar ahir un acord de col·laboració per oferir als esportistes programes de formació adaptats a les seves necessitats de flexibilitat d’horaris i assistència a les aules. Aquest acord adapta els estudis d’Enginyeria, Arquitectura, Cicles formatius, Management i Màsters, que actualment imparteix La Salle, per què els esportistes en actiu puguin desenvolupar en paral·lel la seva carrera esportiva i formativa. De la mateixa manera, aquest conveni neix amb l’objectiu de desenvolupar de forma conjunta programes de management esportiu per formar líders en la gestió i direcció d’empreses i entitats del sector.

L’acte de presentació va comptar amb la participació de Johan Cruyff, fundador de la Johan Cruyff Academics; Daniel Cabedo; director general del Campus La Salle Barcelona; Esther Giménez-Salinas, rectora de la Universitat Ramon Llull; Xavier Pascual, president de Toshiba España; Josep Maldonado, secretario general d’esports de la Generalitat de Catalunya; Joan Laporta, president del F.C. Barcelona; el futbolista José Mari Bakero i el jugador de bàsquet Ferran Martínez, entre d’altres destacades personalitats del món de l’esport i de la formació.

A través d’aquest acord, totes dues institucions es proposen unir el món de la formació amb el de l’esport, de forma que els professionals en actiu puguin compaginar ambdues disciplines. La Johan Cruyff Academics i La Salle pretenen amb aquest conveni ajudar, de forma personalitzada, els esportistes a desenvolupar la seva carrera professional.

La Salle posarà al servei dels atletes la seva innovadora plataforma LaSalleOnLine, mitjançant la qual es poden cursar els estudis d’una forma més flexible, sense renunciar a la mateixa qualitat que els alumnes del mètode presencial. Els estudiants gaudeixen a través del mètode semipresencial de tutories personalitzades així com d’eines tan innovadores com els laboratoris virtuals o les eines més conegudes dels Campus On Line com xats i fòrums de discussió, calendaris acadèmics, webmails, tutories en xarxa per resoldre dubtes i continguts multimèdia interactius adaptats a les necessitats de cada curs. Quant als màsters, la nova plataforma ofereix la possibilitat als alumnes de cursar els seus estudis íntegrament on line a través d’un sistema de gravació de les sessions presencials.

Els esportistes que s’acullin a aquest pla formatiu, que presenten conjuntament La Salle i la Johan Cruyff Academics, comptaran amb la possibilitat d’obtenir una beca del programa d’ajudes a l’estudi que ofereix Toshiba, líder en l’entorn de la mobilitat. A més, l’empresa col·laboradora s’encarregarà de dotar de la infraestructura informàtica necessària per a la posada en marxa d’aquesta iniciativa amb tota la seva gama d’ordinadors portàtils i Pocket PC.

Johan Cruyff Academics: una aposta per la formació dels esportistes
L’any 1998 Johan Cruyff va iniciar la seva col·laboració acadèmica amb diverses institucions d’arreu el món per oferir una via d’aprenentatge als esportistes. Al 2002 Cruyff va crear una organització independent, la Johan Cruyff Academics International, amb la finalitat de cohesionar els diversos programes a nivell internacional. Des de l’experiència professional, Johan Cruyff va observar la necessitat d’oferir oportunitats específiques als esportistes ja que molts d’ells es queden sense opcions professionals quan han d’abandonar el terreny de joc. Arran d’aquest fet, neix la Johan Cruyff Academics, que permet els joves continuar els seus estudis a la vegada que segueixen perferccionat el seu talent com a esportistes.

Actualment la Johan Cruyff Academics compta amb centres educatius a Holanda, Mèxic, Portugal i Espanya en què ofereix els esportistes la possibilitat de preparar la seva carrera professional de forma paral·lela a la seva activitat com a atletes.